sunnuntai 18. elokuuta 2019

Piirinmestikset, maajoukkuekarsinnat ja PM-kisat

Kaikenlaista on taas viime päivityksen jälkeen tapahtunut.
Zago täytti 16.4. vuoden, Robi 25.5. 13 vuotta ja Tete 22.6. 8 vuotta.

Toukokuussa Milly sitten muutti Ruotsiin kahden narttukooikerin kaveriksi. Uudessa kodissa kaikki on  mennyt hienosti ja ovat olleet Millyyn tyytyväisiä. Kyllähän koti tuntui vähän tyhjältä hetken, kun pikku hulivili lähti, mutta toisaalta oli kuitenkin mukava palata taas normaali arkeen.


Agilityn saralla tuli pitkästä aikaa hienoja onnistumisia, kun Yegosta tuli 9.6. Ojangossa kisatuissa Uudenmaan kennelpiirin piirinmestaruuskisoissa medien yksilömestari ja myös joukkuemestari, kun Kirkkonummen Kennelkerhon medijoukkue voitti kultaa. Seuraavana viikonloppuna 15.-16.6. kisattiin Liedossa maajoukkuekarsinnat. Lauantaina sattui kahdella radalla harmittavia rimantiputuksia, mutta sunnuntaina hienot radat ja lopputuloksena 5. sija ja pääsy Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin, jotka käytiin Tanskassa 9.-10.8.
Tanskassa olosuhteet olivat lauantaina melko haastavat. Avajaisten jälkeen kisojen aloitus siirtyi puolisen tuntia ukkoskuuron takia. Ratojen aikana sade pysyi onneksi poissa, mutta kovia sadekuuroja tuli useampia, joten nurmikenttä oli erittäin liukas joten moni ohjaaja tai koira liukasteli radalla. Sunnuntaina päivä oli melko aurinkoinen, mutta alusta oli edelleen liukas yöllisen sateen jälkeen.


Yego liukastui ensimmäisellä yksilöradalla ja kaatoi kakkoshypyn siivekkeen, joten tuloksena oli hylkäys. Kahdelta muulta radalta nollat, mutta kun kaikkien kolmen radan tulokset laskettiin, niin lopputulos oli 17. Joukkuekisassa Suomen medijoukkue sen sijaan voitti kultaa. 
Matka oli oikein mukava ja tunnelma kisapaikalla loistava. Yegon lennot menivät hyvin, ei stressaantunut niistä. Yego on muutenkin yhtä mahtava matkakaveri, kuin isänsä. Hotellissa on kuin kotonaan, ei hauku huoneessa, nukkuu hyvin ja toimii hyvin myös kisoissa.


Yego ja Zago osallistuivat myös 29.6. Keuruulla kooikerhondjein erikoisnäyttelyyn, johon oli ilmoitettu 100 koiraa. Tuomarilla oli melko tiukka linja, valioluokan uroksista alle puolet sai ERIn. Molemmat saivat kuitenkin hyvät arvostelut, Zago tarvitsee lisää massaa ennen seuraava kertaa ja Yego tuskin enää näyttelyihin menee. Alla arvostelut. 
Yego
Exellent sporting dog. Correct size. Correct body proportions. Prefer a little more dark colored orange & a little more color on him. Shows too much ticking. Nice head. Correct expression. Good bite. Could do with a little more coat. Exellent movement. Exellent temperament.
VAL ERI

Zago
Very sportive dog. Still needs to grow in his body & needs a little more weight. Good type & excellent body proportions. Nice head. Correct dark eye. Nice expression. Good bite. Good ears with earrings. Prefer a little darker coat color, has too much ticking. Well feathered tail. Exellent mover. Well behaved.

JUN EH

Esko (Amoenus Misenus) osallistui pikkupentuluokkaan ja sai hienot arvostelut. Esko kävi myös 14.7. Lahden näyttelyssä sieltä tuloksena ROP pentu, sieltäkin oikein hyvä arvostelu.
Samoin Milly (Amoenus Deidameia) on aloittanut näyttelyuransa Ruotsissa. Kaksi näyttelyä hienoilla arvosteluilla ja myös ROP pentu 3.8. Svenstavik Nordic dog showssa.

2 kommenttia: